Stránka se načítá...

Twin Peaks: Fire Walk With Me - recenze

<  

- Twin Peaks: Ohni se mnou pojď - soundtrack






 

Twin Peaks: Ohni se mnou pojď - soundtrack

In town like Twin Peaks no one is innocent hlásá veliký nápis na bookletu soundtracku Twin Peaks: Fire walks with me a těžko tomu podle hudby nevěřit. Filmový Twin Peaks je podstatně odlišný od seriálového kolegy, čemuž se pochopitelně musel přizpůsobit neodmyslitelný doprovod Angela Badalamentiho. Temné cooljazové skladby s vířivými perkusemi tvoří vlastní mystický svět, do nějž jen místy nakoukne světlo normálního světa - např. hlas Julee Cruiseové v baladě Question In A World Of Blue.

Ústřední téma se pro film změnilo z notoricky známého motivu (na albu je však obsaženo v montáži hudebních motivů ze seriálu) na syrovou skladbu s jamující jazztrubkou. Uslyšíme skladbu, kterou Lynch použil již v závěrečném dílu seriálu - Sycamore Trees. Bizarní název, nejtemnější barová atmosféra. Na druhé straně se objevují naprosto psychedelické skladby typu The Black Dogs Runs At Night v níž sám Badalamenti odříkává monotónním hlasem The black dog runs at night ! a do toho se ozývá skučení větru.

Kromě textů je Lynch tentokrát autorem i dvou skladeb, především pak rockové smrště The Pink Room s naléhavě opakovanými kytarovými riffy. Do jiných světů se Badalamenti vydává klávesami a kytarami (Moving Throught The Time).

Místy album pohltí a nepustí, stejně jako jinde se jen těžko překonává. Přes ony slabší momenty má OST nezaměnitelný zvuk a kvalitu.

Roman Dvořák & Pavel Orawczak 1996-1998

Úvod
Novinky
David Lynch
Celovečerní filmy
Krátké filmy
Seriály
Hudba
Knihy
DVD
Ostatní tvorba
Rozhovory
Odkazy
 
Ankety
Guest Book
 
autor webu
Logo banner
http://lynch.euweb.cz/