Stránka se načítá...

Odkazy







 

Weby

David Lynch
EN   http://www.davidlynch.com/

Oficiální stránky Davida Lynche. Pro úplný přístup na tento web je třeba zaplatit určitý poplatek, jelikož, jak se na něm dočtete, není sponzorován - tudíž vše je v režii Davida. Z této stránky se dostante na formulář, kde se můžete zaregistrovat na jeden týden zdarma (pokud tomu tak již není, dejte mi vědět). Na webu je poté možnost zhlédnout plno experimentálních filmů, jenž režisér pro svoje stránky vytváří a kromě nich je tu spousta dalších věcí. (Na filmy je též příhodné dobré připojení.) Je tu také možnost si ve virtuálním obchodě zakoupit filmy - zatím vím pouze o novém vydání Eraserhead a Krátkých filmech, dále např. dokumenty a jiné zboží. Pro přístup do obchodu není potřeba žádné členství.



LynchNet
EN   http://www.mikedunn.com/lynch/

LynchNet: The David Lynch Resource
EN   http://www.lynchnet.com/

LynchNet: The David Lynch Resource
EN   http://www.lynchnet.com/index2.html

Weby jsou totožné, první obsahuje pouze odkaz na druhý a na diskuzní fórum. Na druhé adrese najdeme hlavně chronologicky seřazené novinky. Na třetí je už kompletní nabídka a je tu toho opravdu požehnaně. Doporučuji.



The City of Absurdity
EN   http://www.geocities.com/Hollywood/2093/

The City of Absurdity
EN   http://www.thecityofabsurdity.com/

Další web věnovaný režisérovi. Jsou tu informace o filmech, krátkých filmech, biografie a spousta jiných informací, např. komerční projekty, obrazy apod.



The Universe of David Lynch
EN   http://www.davidlynch.de/

Co dodat, další spousta informací, filmy, hudba, knihy a mnoho jiného co by vám určitě nemělo uniknout.



Twin Peaks
EN   http://www.twinpeaks.org/

Mnoho informací o seriálu Městečko Twin Peaks.



Glastonberrygrove.net
EN   http://www.glastonberrygrove.net/

Množství informací o seriálu Twin Peaks a filmu Twin Peaks: Fire Walk With Me. Např. články, rozbory, scénáře, zajímavosti a mnoho dalšího.



Hankova stránka o Twin Peaks
CZ   http://www-ldf.mendelu.cz/twinpeaks/

Hank si dal opravdu práci...



Česká televize - Městečko Twin Peaks
CZ   http://www.czech-tv.cz/prevzate/twinpeaks/

Jelikož Česká televize vysílala seriál Twin Peaks, je možno si o něm na jejích stránkách přečíst zajímavé informace doplněné například i fotogalerií.



The Internet Movie Database
EN   http://imdb.com/

Internetová filmová databáze. Zde můžete nalézt informace k obrovskému počtu filmů. U každého díla zde máte k dispozici např. štáb, herce, obrázky, recenze či komentáře. Nechybí ani ankety oblíbenosti nebo doporučení k podobně zaměřeným filmům.



AMG All Movie Guide
EN   http://www.allmovie.com/

Další obrovská filmová databáze. Obsahuje americké i neamerické filmy, ostatně jak už z názvu vyplývá... Jsou zde informace typu režisér, herci, ocenění, podobné snímky, hledání dle témat atd. atd...



Zóna
CZ   http://pres.kolin.cz/zona/

Netuctové filmy (nejen) na DVD. Informace o zajímavých netuctových filmech na DVD, ale i na VHS a TV. Tato stránka je aktualizována každodenně v rozsahu obvykle jedné nové zprávy.



DVD Base
CZ   http://www.dvdbase.cz/

Vše, co jste kdy chtěli vědět o DVD. Novinky, články a recenze ze světa DVD. Jsou tu například seznamy připravovaných titulů u nás, titulů které vycházejí jak v ČR, tak v zahraničí, apod.





 

Diskusní skupiny Usenetu

Ti, kteří nevědí, jak se příhlásit k odběru příspěvků, si mohou přečíst jednoduchý návod, jenž jsem pro tuto situaci připravil. Není to vůbec nic těžkého. V dotyčném textu je taktéž obsažen i lehký úvod do "tajů" Usenetu.



alt.movies.david-lynch
alt.tv.twin-peaks

Diskusní skupiny, které se zabývají Davidem Lynchem a všech záležitostí, jež se okolo tohoto fenoménu točí. Druhá skupina se nevěnuje jen tématu Twin Peaks, ale většinou se obě skupiny prolínají a tudíž je dobré odebírat oboje.

Úvod
Novinky
David Lynch
Celovečerní filmy
Krátké filmy
Seriály
Hudba
Knihy
DVD
Ostatní tvorba
Rozhovory
Odkazy
 
Ankety
Guest Book
 
autor webu
Logo Internet pro všechny
http://lynch.euweb.cz/