Stránka se načítá...

BlueBob

Od Blue Velvet k BlueBob

Hudba byla pro Lynche vždy tak důležitá jako scénář či vizuální stvárnění jeho filmů. Lynch byl také aktivní jako producent, spolupracuje se skladatelem Angelem Badalamentim, zpěvačkou Julee Cruise a rovněž se podílel na albu Jocelyn Montgomeryové.

David sedí v místnosti svého domu v Hollywood Hills, která je zároveň promítací místností a nahrávacím studiem, a kouří cigaretu. Spolu s ním je tam ještě John Neff a Pascal Nabet, jenž se stará o vydání alba. Lynch píše texty, hraje na kytary a různé bicí nástroje. Neff se stará o všechno ostatní, včetně zpěvu. Celá temná atmosféra se poněkud odlišuje od ostatních Lynchových muzikantských kousků.

"BlueBob vzniklo, protože mám rád stroje," svěřuje se Lynch. "Řekl jsem, 'Johne, chtěl bych hrát a znít jako stroj'." John Neff se s Lynchem seznámil v roce 1997, kdy, jako studiový odborník, si vzal na starost jeho domácí studio.

Brzy oba začali hudebně experimentovat a oficiálně spolu produkovali až album Jocelyn Montgomeryové, "Lux Viven". Podle Lynche tedy BlueBob začal jako pokus. "Jak by mělo vše přesně vypadat jsme nevěděli, dokud jsme neměli hotové čtyři skladby," říká.

Pokračovali v psaní a nahrávání až album dokončili. Nejprve bylo vydáno v Evropě a v tisku se mu dostalo dobrého hodnocení. Skupina, ještě s 5 dalšími muzikanty, poprvé a bohužel naposled, živě vystoupila 11. listopadu v Paříži. Lynch, jenž nemá s podobnými akcemi zkušenosti, byl vším nadšen. Ale trochu pochyboval o své roli. "John v tom umí chodit a měli jsme opravdu 'zabijáckou' kapelu," říká. "Já nejsem šoumen, jen jsem tam seděl jak idiot. Byla to muka."

Steve Hochman, Great Big Island, 15. prosinec 2002




Skladby:
1.   9*1*1  
2.   Rollin' Down (To My House)  
3.   Thank You, Judge  
4.   I Cannon Do That  
5.   Factory Interlude (instrumental)  
6.   Blue Horse (instrumental)  
7.   Bad Night  
8.   Mountains Falling  
9.   Ge Get Some (instrumental)  
10.   Pink Western Range  
11.   Marilyn Monroe  
12.   City of Dreams  


Info o CD:
texty  .....  David Lynch
zpěv  .....  John Neff
nástroje  .....  John Neff a David Lynch
 
nahráno  .....  duben 1998 - březen 2000, Asymmetrical Studio


BlueBob BlueBob je hudba založená na rachotících strojích starých továren s kouřícími komíny a syrovém zvuku raného rock&rollu. Inspiraci také nachází v ohni, kouři a elektřině.
Úvod
Novinky
David Lynch
Celovečerní filmy
Krátké filmy
Seriály
Hudba
Knihy
DVD
Ostatní tvorba
Rozhovory
Odkazy
 
Ankety
Guest Book
 
autor webu
Logo
http://lynch.euweb.cz/