Stránka se načítá...

Dumbland

I am a one-armed duck fucker...

Lynch připravuje pro internet seriál Dumbland

Režisér David Lynch se po svém posledním filmu Příběh Alvina Straighta vrhl na počítačovou animaci. Podle smlouvy, kterou podepsal se společností Shockwave.com, by měl začít tvořit sérii krátkých animovaných filmů Dumbland, které budou k dispozici výhradně na internetu. Celkem by měl ve Flashi vytvořit patnáct tříminutových scének, o kterých sám tvůrce prohlašuje, že budou velmi hloupé a velmi nekvalitní.

Lynch, který má již určité zkušenosti jako kreslíř a animátor ze svých raných snímků jako Babička nebo Abeceda, našel nyní podle svých slov v aplikaci Flash prostředek, jak celkem jednoduše ztvárnit své nápady. První Lynchův animovaný film se na Internetu objeví v červnu, další díly se budou objevovat vždy po čtrnácti dnech.

David Lynch je zatím posledním z dlouhé řady umělců, kteří se nedávno upsali společnosti Shockwave.com. Krátké animované série v nejbližší době vytvoří také James L. Brooks, Tim Burton zase připravuje seriál Stain Boy. V současné době je již také možné zhlédnout ve Flashi první z chystaných 39 krátkých epizod Southparku.

převzato z idnes (28. 3. 2000)




Epizody:   1.   Sousedi diskutují přes plot.
2.   Rodině se nedaří a prodavač se objevuje v nepravou chvíli.
3.   Elektrická nehoda.
4.   Šňůra na prádlo představuje problém a přátelské návštěvy.
5.   Člověku uvázne v ústech klacek. Hlavní postava mu "pomůže".
6.   Násilí a rámus se stupňují.
a další...  


První dvě epizody se dají zdarma stáhnout zde. Ostatní jsou dostupné na oficiálních stránkách Davida Lynche, ovšem pouze pokud jste členem (za členství se platí měsíční poplatek).



Lynch říká:  

"Mám rád tuto (Flash) technologii a mám rád tuto společnost. Jsou lidé, kteří pomáhají definovat, co je Internet. Je to moderní přemýšlení a správná cesta, kterou se vydat."



Fotogalerie:


některé informace a obrázky jsou převzaty z LynchNet: The David Lynch Resource
Úvod
Novinky
David Lynch
Celovečerní filmy
Krátké filmy
Seriály
Hudba
Knihy
DVD
Ostatní tvorba
Rozhovory
Odkazy
 
Ankety
Guest Book
 
autor webu
Logo
http://lynch.euweb.cz/